Dag 17 : Seward - Homer

vrijdag 24 juli 2015


De rit van vandaag brengt ons helemaal naar de andere kant van het Kenai schiereiland.

Voor we uit Seward wegrijden, willen we nog even naar Lowell Point. Je hebt er een goed zicht op de baai en het stadje. Een wolkenloze lucht kondigt een stralende dag aan.


Op de heenrit hebben we 2 fotostops gemist. Die gaan we dus zeker doen.

Iets verder dan milepost 14 zouden er roofvogels te zien zijn. Ze geven niet thuis. Maar ook zonder roofvogels is dit een knap uitzicht.


Niet veel verder, iets voorbij milepost 22 stoppen we om een foto van Kenai Lake te maken. Je rijdt kilometers lang langs dit schitterend blauwe meer. Er zijn meerdere stopplaatsen maar daar wordt je zicht beperkt door bomen.


Ook bij Tern Lake stoppen we nog even. Boven het meer zijn artic terns aan het vliegen. Af en toe duiken ze om beestjes te vangen die over de wateroppervlakte vliegen. Leuk schouwspel. Wel jammer dat het zo'n snelle jongens zijn want daardoor hebben we geen goede foto.We komen nu aan in het Kenai National Wildlife Refuge. Gezien we nog steeds problemen met onze banden hebben (en National hier blijkbaar niets aan wilt doen) besluiten we om de Skilak Lake Road, een gravelweg van 19 mijl, niet te rijden. Recent was deze afgesloten door bosbranden maar zou nu open moeten zijn. Misschien dat we hem toch rijden op de terugweg.

De zon maakt dat mijn co-piloot in slaap gevallen is dus maak ik van achter het stuur deze foto (niet echt veilig, ik weet het maar er was geen mogelijkheid om te stoppen langs de weg). De berg helemaal in de verte is Mount Redoubt, een vulkaan die aan de overkant van de Turnagain Arm ligt, vanaf hier zeker nog 120 km verwijderd.


We hebben onze dag goed gepland. Tegen 13 u zijn we bij Suzie's Cafe. Tijd voor lunch.

Een heel eind verder loopt de weg naast de zeearm. Het is stralend weer. De bergen en vulkanen aan de overkant zijn heel mooi te zien.

Rechts: Mount Redoubt - links: Mount Iliamna
Vervolgens missen we de afslag naar het Russisch Orthodox kerkje in Ninilchik. Vorig jaar overkwam ons net hetzelfde. Het is een kleine gravelweg die zelfs met een bordje aangeduid is. Dan maar omkeren want het is een alleraardigste plek.
Mt Iliamna (vulkaan met zijn rookpluimen)
En dan de halte waarop Sander al de hele dag zit te wachten. Anchor Point met zijn eagles. Het is het meest westelijke punt van de USA dat via een openbare weg bereikbaar is en op zonnige dagen een echte aanrader voor een pauze.


En ja, mijn zoon is happy. Er zit een eagle op het strand wanneer we aankomen.


We gaan een strandwandeling doen. Ondanks de zon zijn we toch blij met onze trui. Er staat een behoorlijke en frisse wind. Verder topweer. Uit de wind ben je in 1-2-3 verbrand.
Er komen nog eagles aangevlogen, andere gaan weer weg. Heerlijk om deze dieren in actie te zien.
We blijven een dik uur.

Net voor je afdaalt naar Homer ligt een viewpoint waar je zicht hebt op het stadje, Homer Spit en de bergen van Kachemak Bay State Park.
We checken eerst in bij het hotel. Even later rijden we naar Homer Spit, een landtong in Kachemak Bay. Morgen staat een berenexcursie gepland met Bald Mountain Air. We moeten ons vandaag aanmelden, een waiver tekenen (uiteraard doe je die trip op eigen verantwoordelijkheid) en we worden gewogen. Op zo'n moment vind ik onze kilo's veel beter dan hun pounds. Een 3 cijferig getal doet toch wat schrikken.

Op weg terug naar het hotel zien we het eagle nest waar Rudi en Tomas het over hadden. Inderdaad je kan er moeilijk naast kijken. Pa of ma zit op de uitkijk en er is nog beweging in het nest. Morgen of overmorgen gaan we hier zeker nog eens stoppen.


Dit was een heerlijke rustige dag.


Afgelegde km: 305 km
Het weer: Seward 20 °C - Homer 23 ° C - zon, zon, zon
Hotel: Best Western Bidarka Inn - HomerGeen opmerkingen: